Blossa X – 2010 års version av årgångsglöggen

Årets årgångsglögg från Blossa har fått sin smak från den klassiska julkryddan saffran och pomerans, men du kommer även känna igen smaken av såväl congac som torrt vitt vin och även ett sötare starkvin. Precis som tidigare års glöggsorter som är baserade på vitt vin så passar Blossa X att serveras såväl varm som kall.

Personligen har jag föredragit att dricka de vita glöggsorterna riktigt isande kall!

Om du vill slippa hetsen och stressen inför årets släpp av Blossa X så kan du förhandsboka en flaska eller två redan idag på Blossas hemsida. Blossa X kommer endast finnas i beställningssortimentet enligt ett pressmeddelande från Blossa och kommer kosta 89:- De första flaskorna kommer man kunna hämta ut redan första veckan i oktober på Systembolaget.

Personligen är jag mer kär i flaskan som jag tycker ser himla läcker ut med sin skimrande guldfärgade nyans än årets smak. Har väldigt svårt för saffran så årets smak är inget säkert kort i min bok, men smaken lär säkert falla många andra på läppen. En sann julsmak verkar det vara på årets årgångsglögg från Blossa i alla fall.

Snacksen som Blossa tipsar om tänker jag nog prova. Smält någon god mörk choklad, rör ner salta jordnötter och toppa med lite flingsalt. Låter som en härlig smakkombination! Lindt har jag en mörk choklad med smak av havssalt och den är riktigt god!

Vad tror du om årets smak?

Pressbild från Blossa.se

Kommentarer

Zarah skrev 2010-09-21 klockan 17:32

Låter gott, men jag håller med dig: framför allt gillar jag flaskan! Känns nästan lite nyårs-skåls-lyxig! :D

Linda - Cupcakefluffan skrev 2010-09-22 klockan 19:21

Vilken stilig flaska, själv gillar jag inte glögg så det är sambon som dricker glöggen här hemma och han vill bara ha den "vanliga" glöggen , inte med någon extra smak som tex saffran, synd :-) för det hade varit kul att köpa årets glögg just för den snygga flaskans skull

Petra skrev 2010-09-23 klockan 13:15

Stilig flaska som vanligt. Har förra årets falska kvar - oöppnad men det blir att köpa denna med. Älskar glögg och ett litet glas kan man unna sig speciellt då man inte har kunnat dricka något alkoholaktigt på snart 9 månader. :-)

Lämna en kommentar
Reklam: