Blossa 2011

Den här bilden har blivit liggandes och inlägget har länge varit oskrivet. Funderade på om jag ens skulle skriva något, men kom till slut fram till att det bör jag nog göra även om julsäsongen och glöggsäsongen är i princip över för i år.

Så vad kan vi säga om Blossa 2011? Flaskan är jäkligt snygg, färgen är snygg, på papperet tyckte jag det lät himla gott med kaffesmak. I verkligheten var det något helt annat. Fy tusan säger jag bara för denna glögg. Vilket bottennapp det blev för Blossa och deras årgångssmaker. Näe, bitter och inte alls god kaffesmak, glöggsmaken vet jag inte riktigt vart den tog vägen heller. Kanske bara jag som hade en dålig dag, men den här flasken är öppnad, provsmakade gjorde vi tidigt in på glöggsäsongen och sen står flaskan i princip orörd i skåpet. Gissar att det blir till att hälla ut innehållet och göra något skoj med flaskan i stället.

Hade höga förhoppningar på Roy Fares recept som han enkomt tagit fram i samband med lanseringen av Blossa 2011. Gjorde hans chokladtryfflar men jag måste haft en genomusel dag eller något. Tryffelsmeten var mer som tjockflytande chokladsås efter en natt i kylen. Att rulla några tryfflar var helt uteslutet. Kanske lika bra, för vid ett provsmak av smeten så tyckte jag inte ens att det smakade särskilt gott. Återstår att se om det går att rädda och göra en brownie eller något med denna sk. tryffelsmet och smaksätta det ytterligare på något sätt. Synd på så mycket god choklad som gick åt till själva tryffeltillverkningen annars. ;-)

Kommentarer

Millan skrev 2012-01-07 klockan 14:28

Jag är inte fullt så negativ som du är, men jag håller med om att det inte var den godaste heller. Själv har jag en hel flaska kvar som inte gick åt i julas.

Lämna en kommentar
Reklam: