Blossa 2011 – med smak av kaffe

Då var det dags för årets årgångssmak av Blossa att presenteras och därmed drar julsäsongen igång på riktigt, eller?

Årets smak blev kaffe från Arabicabönan och flaskan är utformad med koordinaterna från plantaget där kaffebönorna har odlats.

Enligt Blossas chief blender Åsa Orsvärn så passar den här glöggen utmärkt till mörk choklad, vällagrad hårdost eller hemmagjord knäck som du gärna får spetsa med lite av glöggen! Glöggen kan serveras såväl varm som kall!

Som vanligt kan du redan nu förhandsboka en flaska eller två via Blossas hemsida. De levereras sedan första veckan i oktober och priset landar i år på 89 kr för 750ml. Förutom att jag tycker flaskan är riktigt snygg så gillar jag kaffesmaken, även om jag inte dricker kaffe i vanliga fall så gillar jag allt som är smaksatt med kaffe så detta borde ju vara en vinstlott för min del kan man tycka. Jag bokar därmed två flaskor på direkten så ni kan räkna med att jag lär återkomma med en rapport sedan vad jag tyckte om glöggen. Dock inte i oktober! Jag kommer garanterat vänta tills vi närmar oss jul.

Roy Fares som blev utnämnd till årets konditor 2010 har tagit fram en rad recept anpassade till årets årgångsglögg och jag må säga att jag blir riktigt sugen på det mesta. Det är nog hög tid att ha en riktig glöggfest i år!

Pressbilder från Blossa.se

Kommentarer

Zarah skrev 2011-09-07 klockan 14:15

Så vacker den är, flaskan - och vad det låter GOTT!! Måste jag ju helt klart boka. Tack för tipset! :D

Ellinor skrev 2011-09-07 klockan 16:35

Det låter i alla fall gott - för mig som tycker att "kaffetåren den bästa är, av alla jordiska drycker" ;)

Kim skrev 2011-09-08 klockan 18:26

Det låter asgott ju! Kaffe! och Glögg! kan inte bli fel.

Berith skrev 2011-09-08 klockan 18:29

Ja det låter gott! Minst en flaska måste jag ha!

Mårtenssons kök skrev 2011-09-08 klockan 20:40

Vi tycker faktiskt också att det låter som en god glöggsmak de kommer med i år. Har inte köpt på de senaste åren eftersom smakerna inte alls har lockat oss, men i år blir det Blossa glögg för vår del!

KGHMan skrev 2011-09-14 klockan 10:32

Jag tror den kommer att bli succé. Kaffe är ju så mycket mer än bara kaffe.

Lämna en kommentar
Reklam: