Bloggträff i Slottsträdgården med Kiviks Musteri och Tareq Taylor

I veckan som gick bjöd Kiviks musteri in till bloggträff i Slottsträdgården i Malmö. Chrisse och jag gick dit och fick lära oss allt om hur Kiviks musteri bäst tar tillvara på de goda smakerna i äpplen. Den fantastiske kocken Tareq Taylor hade fixat en trerätters meny med inspiration från dryckerna och våra smaklökar jublade. Men nu ska jag inte snacka mer, utan mest bjuda på foton från träffen.

äppelmust

Årets skörd har jag bloggat om tidigare och det är något jag gärna gör reklam för, då jag faktiskt tycker att de är fantastiskt goda. Speciellt den med Gravenstein.

tareq och Andrew

Tareq och Andrew lägger upp maten.

henrik

Henrik från Kiviks musteri berättade med inlevelse om de olika sorterna och lät oss smaka.

pilgrimsmusslor

Till förrätt serverades de ljuvligaste pilgrimsmusslorna med ett äppelskum. Det syrliga skummet i kombination med musslorna var perfekt!

grisbog

Huvudrätt var grisbog kokt i äppelmust, så mört att de föll i delar nästan bara jag tittade på det. Jordärtskockor, sås, senap och potatismos. Jatack, detta äter jag gärna igen.

äppelsorbe

Sen kom desserten. Äppelsorbé. Hur skulle detta kunna överraska undrade jag för mig själv. Men ojoj, det kunde för. För över sorben låg ett skumlager av turkisk yoghurt och grädde, toppat med äpplesirap och crunchsmulor. Supergott! Detta måste jag själv experimentera med någon dag.

tareq och millan

Det är inte många foton på mig som smyger in här i bloggen, men idag gör jag ett undantag :) För här är jag och Tareq. Inte nog med att han är en fantastisk kock, han är riktigt trevlig också!

Tack Kiviks musteri och Kommunicera för en fantastisk kväll!

Kommentarer

Martina skrev 2013-03-26 klockan 07:41

Oj, vilken härlig kväll, Kivik OCH Tareq ;-) Maten ser härlig ut!

Berith skrev 2013-03-26 klockan 09:54

Allt ser så fint och gott ut! Tänk att man kan använda äpple till så mycket.

Lämna en kommentar
Reklam: