Blåbärspaj med vaniljsås

Blåbärspaj med vaniljsås

Skogen har mycket att bjuda på och jag hann i alla fall plocka blåbär en gång denna säsong. Tur att min pappa var desto flitigare så jag fick några liter av honom. Lyx att ha blåbär i frysen inför höstens pajbak.

Receptet jag utgick ifrån är detsamma som när jag gjorde hallonpajerna.

Pajen serveras med fördel lite ljummen och med en klick vaniljsås/visp eller vaniljglass till. Om du har någon som är laktosintolerant så har du en räddning i Valios laktosfria vaniljsås. Perfekt att ha ett paket hemma om du får oväntat besök av en allergiker. Fungerar finfint för oss andra också som inte är allergiska givetvis!

OBS! Viktigt att tänka på om du ska bjuda någon som är laktosallergiker är att du måste byta ut smöret i pajdegen mot laktosfritt sådant!

Kommentarer

bakmammorna skrev 2009-09-27 klockan 07:52

jag tror jag spricker- såååå söt! mums vad gott!

dennisMat skrev 2009-09-27 klockan 23:08

Det ser fantastiskt gott ut!

Caroline skrev 2009-11-01 klockan 13:44

Åh vad musmig den pajen ser ut =)

Lämna en kommentar
Reklam: