Biff Terriyaki

6 portioner
600 gr lövbiff
3 morötter
6-8 stora champinjoner
1 stor gul lök
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 dl vatten
1,5-2 dl färdig terriyakisås
1 msk honung
0,5 dl japansk soja
salt, peppar
Ris för 6 portioner
Gör så här:
1. Strimla köttet, stek i varmt panna, salta och peppra. Lägg köttet åt sidan. OBS! Stek köttet i omgångar, annars kommer stekpannan att bli för kall och köttet kommer koka i stället för att stekas.
2. Strimla löken, purjolöken, morötterna och finhacka vitlöken och skiva champinjonerna .
3. Stek grönsakerna tills löken är glansig, men utan att de tar färg.
4. Blanda ihop allt i stekpannan igen och häll över ingredienserna till såsen. Låt allt koka upp och bli genomvarmt.
5. Tycker du att det är för rinnigt så strö över lite Maizena ljus redning till önskad konsistens.
6. Servera med nykokt ris och eventuellt lite ytterligare terriyakisås för den som önskar.
Marias kommentar: För den som önskar så ha i lite färsk broccoli, minimajs, vattenkastanjer eller paprika. Rätten fungerar ypperligt att frysa! Det blir en sötaktig smak på det hela, men rätten känns ändå väldigt fräsch kan jag uppleva det som.
Smaklig måltid!
Reklam:
Skrivet av
Kom igång och baka med surdeg! Recept och tydliga bilder.
Receptsamling för slow cooker/crock pot
Receptsamling stekhäll och muurikka
Allt du behöver veta om att laga pizza! Recept, inspiration och tips.
Recept och inspiration till Thermomix
Recept med gröna sköna ärtor
Squash/Zucchini-recept
Recept med pumpor
Recept med värmande soppor
Grytrecept
Fisk & skaldjursrecept
Karins favoritmornar - vårt favoritbröd!
Tunnbrödsspecial - den perfekta picknickmaten!

Lämna en kommentar