Besök i Falköping

Som ni säkert känner till vid det här laget så är Salt&Peppar en av tio matbloggar som är utvalda att delta i projektet “Certificerade ostprovare”. I dag fick jag så åka upp till Falköping och besöka dem på plats, samt få lite utbildning om ostarna.

Tanken är egentligen ett ganska riskfyllt projekt för Falbygdens kan man tycka. De väljer ut 10 av sveriges mest lästa matbloggar, alla kända för att skriva vad de verkligen tycker. Sen låter de oss testa ostar för att förhoppningsvis göra bra reklam för dem. Men tänk nu att ostarna smakar apa och alla skriver ner dem.. ingen vidare bra reklam. Men Falbygdens är kaxiga och vill göra sig kända för att gå i täten av trender. Och helt ärligt, de vet att de har så bra produkter att projektet inte kan misslyckas!

Så idag träffades sex av bloggarna i Falköping. Johan (på fotot), kategorichef och ostnörd på Falbygdens guide oss skickligt genom både Falbygdes historia såväl som massor med ostar. Visste ni exempelvis att det ständigt finns 3000000 kg ost på lagring hos Falbygden?

Och vilka ostar är egentligen populärast i vårt avlånga land? (siffror från 2006)
Hushållsost (16,7 miljoner kg)
Prästost (13,2 miljoner kg)
Herrgårds (10,5 miljoner kg)
Greve (7,5 miljoner kg)

Efter en dag fylld av ostsnack så är jag dock rätt trött just nu, men jag kan utlova MASSOR av ostsnack här i bloggen framöver! Missa inte det :)

Kommentarer

Camilla skrev 2010-09-03 klockan 21:41

Trist missa det..men hoppas på mkt info här på bloggen :)

Martina skrev 2010-09-04 klockan 09:37

Låter spännande!

Millan skrev 2010-09-07 klockan 07:54

Camilla: Nu finns det två rapporter här på bloggen att börja med: https://saltpeppar.se/blog/?p=7918 och https://saltpeppar.se/blog/?p=7927

Lämna en kommentar
Reklam: