Beriths skaldjursmousse

Beriths skaldjursmousse
3 burkar tonfisk i vatten
3 hg räkor och crabsticks
2 dl majonäs
1 dl chilisås
3 dl gräddfil eller cremefraiche
1 knippe dill
1 “skvätt” citronsaft
6 tsk gelantinpulver
vatten
salt
peppar
Dekoration:
Räkor
Gröna ärtor
Citron
Dill
Sås:
Gräddfil
rom (svart eller röd)
Låt tonfisken rinna av och mosa den med en gaffel.
Hacka räkor och crabsticks grovt. Det ska vara småbitar.
Blanda majonäs, chilisås, gräddfil, dill, citronsaft och kryddor. Blanda ner tonfisk, räkor och crabsticks.
Blanda gelantinpulvret med någon matsked vatten och låt stå några minuter. Låt pulverblandningen koka upp (går bra att värma någon minut i micron). Låt svalna något och rör ner i mousseblandningen. (Mer information om hur gelantinpulvret fungerar står på paketen)
Lägg gladpack i en avlång form och häll i moussen. Ställ in i kylen, tills den svalnat och stelnat (gärna över natten).
Dekoration:
Koka upp rikligt med gröna ärtor att lägga runt om. Dekorera med räkor och/eller tunna citronskivor och lite dill.
Sås:
Blanda gräddfilen med romen.
Reklam:
Skrivet av
Kom igång och baka med surdeg! Recept och tydliga bilder.
Receptsamling för slow cooker/crock pot
Receptsamling stekhäll och muurikka
Allt du behöver veta om att laga pizza! Recept, inspiration och tips.
Recept och inspiration till Thermomix
Recept med gröna sköna ärtor
Squash/Zucchini-recept
Recept med pumpor
Recept med värmande soppor
Grytrecept
Fisk & skaldjursrecept
Karins favoritmornar - vårt favoritbröd!
Tunnbrödsspecial - den perfekta picknickmaten!

Lämna en kommentar