Ben & Jerry – glass i alla tänkbara smaker

Glass är gott! Riktigt gott om du frågar mig, men vissa sorter är bättre och godare än andra. Ben & Jerry klassas (av många) som en enormt god glassort. Ett amerikanskt glassmärke som har smaker i alla tänkbara och otänkbara kombinationer. Glassen finns numera även på den svenska marknaden, men kostar på tok för mycket om du frågar mig. 45-50 kr för ca en halvliter är för dyrt. Sååå god är inte glassen anser jag.

När jag befinner mig i USA köper jag dock gärna en burk. Lite beroende vart du köper den så betalar du $2,50-4 för en burk (med dagens dollarkurs är det ca 15-24 kr). Ett helt okej pris med andra ord.

En ständig favorit har varit Chocolate Chip Cookie Dough, d.v.s vaniljglass med kakdegsbitar i. Låter helt gräsligt innan du tar din första sked. Sedan är du troligen helt fast! ;-)

Brownies är ju himla gott, så därmed blir även glassmaken Halfed Baked himla god, eller? Choklad och vaniljglass med bitar av brownies och så lite kakdeg ovanpå det. Mycket riktigt, detta är gott, riktigt gott! Det enda jag kan ha något emot är väl själva chokladglassen i det hela. Är inte nämnvärt förtjust i just chokladglass även om jag älskar det mesta annars som innehåller choklad.

När vi ändå är inne på browniestemat så var det lika bra att även testa Dave Matthews Band – Magic Brownies. En glassort som alltså är framtagen tillsammans med Dave Matthews Band. Som så många gånger förr så har Ben & Jerry något välgörenhetsprojekt på gång med sina specialsmaker, så även denna gång – Lick Global Warming.

Glassen i sig är en björnbärsglass som är blandad med Sweet Cream Ice Cream (någon vaniljsmakande glass) och så lite browniesbitar inblandade.

Nja, denna glass köper jag inte igen. Browniesbitarna var goda, men glassen var ingen hit. Smakar lite för konstgjort och färgen var inte särskilt aptitlig!

Sist ut denna omgång blev en nyhet, One cheesecake brownie. Även denna smak har tillkommit efter ett samarbete med Google och organisationen One.org som kämpar mot extrem fattigdom och diverse sjukdomar jorden över.

Glassen har smak av cheesecake och har sedan cheesecake browniebitar i. En halvlustig smak helt klart. Absolut inte äcklig, men ingen direkt favorit heller.

Deras senaste glasssmaken är framtagen tillsammans med Sir Elton John – Goodbye Yellow Brickle Road. En specialsmak som säljs endast under en enda vecka och endast i delstaten Vermont i USA. Anledningen sägs vara att man vill hedra Elton John som äntligen kommer till delstaten Vermont under sin pågående USA-turne. Han har tidigare varit i alla övriga delstater, utom just Vermont. Sagt och gjort, glassen säljs endast mellan 18-25 juli där Ben & Jerrys kulglass säljs. Självklart doneras en viss del till välgörenhet, denna gång till Elton John AIDS Foundation.

Glassen då? Den ska ha smaken av chokladglass, sedan finns det kakdeg med smak av jordnötssmör, butter brickle (smörbräck?!?) och bitar av vit choklad dessutom. Tyvärr en glassmak som vi troligen aldrig kommer få provsmaka, men lite skoj tycker jag nog allt att det är ändå.

Genomgående för väldigt många av Ben & Jerrys glassmaker är att de innehåller godis/kakdegsbitar i någon form. Inte så rena smaker utan mera godissmaker verkar vara deras melodi. För det mesta går det nog vägen, men ibland blir det bara för mycket.

Själv tänker jag ge mig på att göra egen glass som nästa projekt och försöka få fram min egen version på Halfed Baked, men utan chokladglassen då!

Kommentarer

Jennie skrev 2008-07-24 klockan 15:41

Hej! Måste bara säga att jag älskar den här bloggen! Har ni något ljuvligt recept på nån chokladtårta så skulle jag bli mer än jätte glad om ni lade upp det! Försöker nämligen hitta den perfekta chokladtårtan till mina föräldrars bröllopsdag. Ha en jätte trevlig fortsatt dag! // Jennie =)

Marias Kakburk skrev 2008-07-25 klockan 09:30

Jag ska faktiskt erkänna att jag inte testat glassen ännu trots att det är sånt rabalder kring dem :)

Linda skrev 2008-07-28 klockan 23:03

Jag är riktigt riktigt glassugen just nu! Synd att affären är stängd..

Dagens « Annas modeblogg skrev 2008-10-01 klockan 13:08

[...] Dagens glass [...]

Lämna en kommentar
Reklam: