Belgiska våfflor – enklaste “sockerkaksvarianten”

Sommarens bästa fika här hemma har utan tvekan varit dessa våfflor! De innehåller bara sånna saker vi har hemma och går snabbt att göra. Det enda vi inte alltid har hemma är grädde till servering, men det har jag vid spontana besök sagt åt gästerna att köpa med sig. Mycket uppskattad fika är det iaf.

Dessa våfflor är mjuka och påminner lite om en kompakt sockerkaka. Vill du ha riktiga belgiska med den karamelliserade ytan så klicka dig hit
>> Belgiska Liège-våfflor >>

Belgiska våfflor grundrecept

Belgiska våfflor
till 8 stycken

125 g rumsvarmt smör
3 ägg
100 g socker
1 tsk vaniljsocker

250 g mjöl
3 g bakpulver

2 dl mjölk

serveringsförslag:
grädde/glass
färsk frukt/bär
chokladsås/nutella
sylt

Vispa med elvisp ihop smör, ägg, socker och vaniljsocker ordentligt.

Blanda mjöl och bakpulver och rör i på lägsta hastighet. Tillsätt mjölken och vispa på lägsta hastighet så att allt precis blir blandat.

Värm upp våffeljärnet och testa dig fram till hur mycket smet per våffla du behöver. I mitt järn behövs det ca 4 msk smet.

Belgiska våfflor grundrecept
Tillbehör, bara att plocka och toppa med vad man vill.

Belgiska våfflor grundrecept
Våfflorna i bakgrunden är Belgiska Liège-våfflor.

Belgiska våfflor grundrecept

Serverade med grädde, nutella och skivad banan.

Lämna en kommentar




Reklam: