Béarnaise Provençale – en ny smak från Erik Lallerstedt

Jag är nyfiken på nya produkter och smaker så kommer ett välkänt märke ut med en ny smak är jag ofta inte sen att testa för att se om det kan vara något. Erik Lallerstedts såser brukar jag allt som oftast ge tummen upp för. Det finns givetvis några undantag och Aioli Lime-varianten är en riktig nitlott i min bok.

Som sagt var, ny smak på gå gång och detta är en variant av den klassiska Béarnaise såsen, men denna gång med en touch av Provençale, d.v.s. vitlök, persilja, kalvfond i detta fall.

Personligen tycker jag nog att skillnaden är minimal mot originalet. Så värst uttalad vitlökssmak var det inte, det enda jag kan säga är väl att det allmänna intrycket är att denna version är lite starkare i smaken än originalet. Vi var tvungna att ta fram den vanliga Béarnaisen och jämföra den parallellt med den nya Béarnaise Provençale och antingen var mina smaklökar redan bedövade av mina vitlöksfrästa champinjoner men någon jättetydlig skillnad märkte jag inte och maken påstod att den nya var något starkare i smaken som sagt var. That’s it!

Den är god och för mig kommer det kvitta vilken burk jag tar i fortsättningen om jag vill ha Béarnaisesås.

Så var du på jakt efter ett alternativ till originalet så blir du nog lite besviken skulle jag gissa.

Kommentarer

Linda LW skrev 2010-11-26 klockan 18:40

Vad trist att den inte var något speciell. Däremot testade jag hans Chili Bearnaise för ett par månader sedan - och hela familjen (fyra personer på 13 till 38 år) tyckte att den var GRYM! Toppbetyg från oss allihop!

Lämna en kommentar
Reklam: