BBQ Glaze & Kullamust

Än är inte sommaren slut, för det har jag bestämt. Det var så mycket nytt jag hade tänkt hinna med att grilla och testa i sommar, så vi håller på ett tag till.


Till dagens grillmiddag blev det BBQ Glaze från CajP. Den är enkel att använda och ger både god smak och fin yta på köttet. Inte så mycket mer att säga, tummen upp.


Bland ciderflaskorna på Citygross var det en som stack ut lite extra, nämligen Äppel & Jordgubb från Kullamust.

Ren äppelmust från svenska närodlade äpplen som kryddats med fruktsaft från kallpressade jordgubbar och en nypa äkta kardemumma.
Källa: www.kullamust.se

Och den var riktigt god! Kanske i sötaste laget för att drickas till maten, men jag tar gärna både ett och två glas efter maten. Kardemummasmaken går igenom vilket jag gillar.


Grillad fläskytterfilé med friterad potatis, kantarellsås, tomatsallad och coleslaw.

Recept på Marias coleslaw hittar ni här. Jag följer nästan receptet men istället för Kesella använder jag creme fraiche och skippar oftast senapen. Och sen brukar jag i någon form av lök också. Men precis som Maria skrivit i sitt inlägg kan man göra lite som man vill.

Tomatsalladen är väldigt enkel; Tomater, tunt skivad salladslök och balsamvinäger.

Lämna en kommentar




*