Bästa matlådan – glasslåda från SIA

Jag brukar spara glasslådorna från SIA Glass och frysa in mat i. De är faktiskt bättre än IKEAs matlådor, som blir missfärgade av bland annat tomatsås. Däremot så har jag inte vågat köra glasslådorna i micron, men det går tydligen utmärkt enligt pressutskicket som kom idag :)

För några år sedan utnämnde Dagens Nyheter glassförpackningen från SIA Glass till landets bästa matlåda. Det var ingen nyhet för oss, som närmast dagligen får beröm för våra användbara plastburkar. Så när Göteborgs-Posten slog larm om giftiga glassförpackningar behövde vi inte oroa oss. Glassförpackningar från SIA Glass kan med fördel användas i mikrovågsugn, eftersom den görs av miljövänlig polypropen.

– Våra kunder kan tryggt fortsätta att förvara mat i våra burkar, säger Rolf Frid, VD SIA Glass. Vi är gröna i allt vi gör, även förpackningarna.

I dagens Göteborgs-Posten varnas för att vissa glassförpackningar kan släppa ifrån sig gift när de hettas upp i mikrovågsugn. Den som använder förpackningar från SIA Glass behöver inte oroa sig. Förpackningen tillverkas av företaget RPC Superfos i Mullsjö, och dess marknadschef Per Sollenby förklarar varför:

– Polypropen (PP) som SIA Glass förpackningar görs av är utmärkt för återvinning, till exempel som matlåda, då den tål att mikras många gånger. PP är också en miljövänlig och bra plast, för när den förbränns belastar det inte miljön, det blir inga farliga slaggprodukter.

Per Sollenby menar att en bra matlåda ska vara lätt att öppna och stänga och gå att lyfta het direkt från mikron.

– SIA Glass förpackningar uppfyller allt detta, och är därför ett klokt val. Förpackningen ska hålla sig fräsch och vara luktfri och framför allt hålla tätt. Sedan är det förstås viktigt att man diskar ur den ordentligt vid användning. På SIA Glass är man medvetna om förpackningens popularitet bland svenskar som tar med sig matlåda till jobbet.

– Det märks att svenska folket är bra på att återvinna, säger Rolf Frid. Våra konsumenter är väldigt kreativa och hittar alla möjliga användningar av burken.

Källa: Pressutskick från SIA glass 27 augusti

Kommentarer

Marie skrev 2012-08-29 klockan 09:40

Åh, vad det såg gott ut!! :) Vad roligt att du hittade till mig, och nu hittade jag en härlig matblogg! Perfekt!

Mårtenssons kök skrev 2012-08-29 klockan 21:31

Vi spara alltid på alla glasslådor och fryser in mat i, perfekt. Det enda negativa med just SIAs är den ovala formen som gör att det blir lite klöddigare att förvara dom med alla andra burkar som är 4-kantiga... Men, det får man väl kalla en pettites i det hela:) Bra att veta att man kan köra dom i micron!

Lämna en kommentar
Reklam: