Barnmat från Alex&Phil

Barnmat. Alla har sina åsikter, men de flesta verkar vara överrens om att man såklart vill ge det bästa som finns till sina barn. Nu finns det en ny tillverkare av smoothies och gröt.

barnmat

Företaget är grundat och ägs av Jenny Hårdh. Hon har tidigare arbetat som människorättsjurist på bl.a. UD och för Amnesty. När hon fick barn försökte hon laga så mycket av barnmaten själv för att den skulle vara så nyttig som möjligt, och undvika ris med arsenikspår, men Jenny hade svårt att hinna med och idén föddes med att börja producera riktigt nyttig mat för barn, utan tillsatser och utfyllnadsprodukter. Samtidigt ville Jenny inte släppa sitt stora intresse och jobba för en mer rättvis värld. Resultatet blev ett företag med en stark CSR-policy som arbetar för att alla barn ska bli mätta. 50 öre av varje såld förpackning ges till mat till behövande barn i världen. 4000 portioner av Alex&Phil har redan skickats ner och delats ut på Röda Korsets flyktingläger i Ungern.
Källa: http://alexphil.se

barnmat

Vår testperson tömde med glädje påsarna. Inga problem alls att äta upp. Mamma fick provsmaka lite och även hon tyckte att det var gott. Tummen upp för bra barnmat, som faktiskt inte är dyrare än liknande produkter.

Läs mer på deras hemsida, där du även kan beställa:
http://alexphil.se

Kommentarer

Sara Boström skrev 2016-03-26 klockan 17:43

Det låter bra, tack för tipset!

Millan skrev 2016-03-26 klockan 20:16

Sara: Vassego! De har gratis frakt nu också, så vi passade på att beställa hem.

Erica Hjalmarsson skrev 2022-03-29 klockan 13:02

Just barnmat är ju så himla enkelt att laga själv, och då får man också koll på att det är nyttigheter instoppat och inte massa E-nummer...

Millan skrev 2022-03-31 klockan 06:59

Jag håller med om att det är enkelt att laga barnmat. Men det är inte alltid enkelt att hinna få ihop livet, så ingen "mom shaming" här inne. Vi gör alla vårt bästa och de flesta av oss knäcker sig förmodligen på kuppen i jakten efter ekologiskt, giftfritt, pvc-fritt, skärmfritt, lästider och den aldrig sinande listan med pekpinnar. Så heja alla mammor som ibland köper en smoothie att ha i väskan när bussen är sen, humöret sjunker och paniken är nära! Detta är ett bra alternativ att ha till hands!

Lämna en kommentar
Reklam: