Bärmuffins fyllda med cream cheese

hallonphiladel

Bärmuffins fyllda med cream cheese

150 g smör
2 dl socker

2 ägg

1 msk vaniljsocker
1/2 dl mjölk

3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
100 g cream cheese
1/2 dl vaniljsocker

2 dl färska eller frysta bär

 

Vispa smält smör och socker med elvisp. Vispa i äggen.

Tillsätt vaniljsocker och mjölk. Rör ner med slev.

Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten med slev.

Häll cirka 1 cm smet i botten av formarna.

Blanda cream cheesen och vaniljsockret i en skål.

Lägg i cirka fyra hallon och en klick cream cheese övanpå smeten.

Häll smet i formarna så att nästan hela formen är full.

Grädda i ugnen i cirka 15 minuter i 200 grader.

Lämna en kommentar




*