Banankaka med choklad

Bananchokladkaka

Ingredienser:
75 gr smör
2,5 dl socker
2 msk mjölk
0,25 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 gr blockchoklad
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Gör så här:
1. Smält fettet i en kastrull. Låt svalna.

Äggvisp

2. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.

Mosade bananer

3. Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten.

Mjölblandning med choklad

Vänd ner mjölblandningen

4. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten.

Vänd ner den vispade äggvitan

5. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.

Smeten upphälld i en springform

6. Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.

7. Servera kakan helt kall med en klick grädde eller glass.

Källa: ICA

Marias kommentar:

Det blir en del bunkar då det är mycket som ska blandas för sig och vispas innan man blandar samman allting. En nackdel är helt klart den extra disken.

Själv är jag inte så förtjust i banankakor men denna luktade i alla fall väldigt gott och såg god ut. Enligt maken så var den även riktigt god.

Lämna en kommentar




*