Bananbröd
Daniel Tiger älskar bananbröd, skrek sonen som då var 3 år. Så jag plockade fram bakboken från Fredriks Fika och tänkte att nu skulle vi ha kul och baka tillsammans.
Sonen tröttnade innan jag ens plockat fram sakerna och när brödet var färdig vägrade han att smaka. Livet med barn.
Men bananbrödet blev gott och gick hem hos dottern istället. Har även gjort varianter av detta med chokladbitar och nötter i.

Bananbröd
2 mogna bananer + 1 extra banan till dekoration
2 dl filmjölk
2 dl havregryn
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt

Sätt ugnen på 200 grader, smöra och bröa formen.
Mosa två av bananerna.
Blanda mjöl, havregryn, bikarbonat och salt i en skål.
Blanda ner de mosade bananerna och filen och rör ihop till en smet.
Fördela smeten i formen. Dela en banan på längden och lägg på toppen.
In med brödet i nedre delen av ugnen och baka det ca 45-50 minuter.
Låt svalna och sedan är det bara att mumsa i sig!
Kan varmt tipsa om Fredriks bok “Matbröd från tekakor och långpannebröd till fröknäcke och lingonlimpa”. Mängder med enklare recept som passar perfekt när man vill göra något snabbt.
Receptet finns även på hans hemsida: https://fredriksfika.allas.se/fredriks-brod/bananbrod-saftigt-snabbt-och-enkelt/
Reklam:
Skrivet av
Kom igång och baka med surdeg! Recept och tydliga bilder.
Receptsamling för slow cooker/crock pot
Receptsamling stekhäll och muurikka
Allt du behöver veta om att laga pizza! Recept, inspiration och tips.
Recept och inspiration till Thermomix
Recept med gröna sköna ärtor
Squash/Zucchini-recept
Recept med pumpor
Recept med värmande soppor
Grytrecept
Fisk & skaldjursrecept
Karins favoritmornar - vårt favoritbröd!
Tunnbrödsspecial - den perfekta picknickmaten!

Lämna en kommentar