Bamsebiff

Bamsebiff med kokt potatis, lingon och gurka

4 portion
Ingredienser:

400 gr nötfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk potatismjöl
1 msk kinesisk soja
4 dl matlagningsgrädde
Smör

Gör så här:
1. Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl och 1 dl av grädden.
2. Hetta upp smör i en stor stekpanna. Platta ut färsen direkt i pannan till en stor biff. Stek färsen ca 4 min. Dela färsen i 4 delar och vänd dem. Stek ca 4 min till.
3. Häll i resten av grädden och soja runt biffen. Låt puttra i 3–4 min.

Källa: Arla

Marias kommentar:
Detta är ett gammal Arlarecept som har hängt med sedan jag bodde hemma som är en halv evighet och lite till sedan. Det har dock fallit i glömska och det är först nyligen som jag grävde fram det igen och gjorde det. Det fungerar finfint och går snabbt att göra. Lite köttbullar och sås-konceptet, men en större biff och det går snabbare. Jag föredrar att servera biffen tillsammans med kokt potatis, lingonsylt och inlagd gurka och rårivna morötter.

Fungerar finfint i matlådan dagen efter, men skippa potatisen om du tänker frysa matlådan. Då är det bättre med pasta till.

Dottern formligen älskar denna rätt, kan ha något att göra att hon verkligen gillar köttbullar med sås också! ;-)

Lämna en kommentar




CAPTCHA-bild