Balsamico – Granatäpple

När jag var på Malmborgs senast kunde jag inte undvika att lägga märke till hur många nya sorters Balsamico det kommit. På Druvans hemsidan kan man läsa:

Längtar du också efter att kunna imponera i köket utan att krångla till det? Druvans nya matlagningsbalsamico är utmärkta smaksättare för sås, kött, soppa, desserter…. De finns i smakerna Cognac, Champagne, Granatäpple och Fikon. Det är spännande alternativ till vanlig balsamvinäger och piffar upp vilken maträtt som helst! Häll i en skvätt och smaka av!

Jag är inte speciellt bra på att använda det i matlagningen, däremot så tar jag gärna en skvätt på salladen. Och den här gick hem både hos mig och sambon. Godast blev den när vi gjorde en bönsallad och hällde över 1 msk balsamico och 1/2 msk olivolja.

Enkel Bönsallad:
1 förpackning gogreen mix
(borlottibönor, kikärtor, stora vita bönor)
en bit gurka
några tomater
en bit gurka
1 grovriven morot
1 burk majskorn
blandad sallad
lite sesamfrön

Skär grönsakerna och blanda.

Kommentarer

Emma skrev 2011-05-04 klockan 13:20

Hej. Har du provat den där Balsamicon på något annat än sallad? Jag har provat på en fetaostsallad och tyckte det var helt okej. Jag ringlade den bara över som den var! Men jag tänkte om du hade provat den i matlagning eller dylikt och vad tyckte du om det? Mejla gärna!

Millan skrev 2011-05-04 klockan 15:21

Emma: Jag har bara använt den till olika typer av sallader. Tyckte främst att den gav god smak till bönsallader av olika slag.

Lämna en kommentar
Reklam: