Ballerina – Kladdkaka

Balleringa Kladdkaka

Då har Göteborgs Kex gjort det igen, kommit med ytterligare en ny smak på de berömda Ballerina kexen. Denna gången föll valet på smaken kladdkaka och deras tips är att man ska doppa kakorna för att den ultimata smaken ska komma fram.

Jag råkar ju gilla choklad så dessa föll i god jord här hemma. Och kors i taket, jag som avskyr att doppa saker i vanliga fall måste erkänna att de faktiskt blir ännu godare om man doppar dem i ett glas mjölk.

Två chokladkex med en chokladfyllning emellan är vad som väntar dig. Den traditionella övre kakan som är som en krans är puts väck denna gång. Att kalla dem Ballerina känns lite löjligt i mitt tycke, men Göteborgs Kex vill väl bara vara säkra på att folk verkligen köper dem. En hederlig line extension med andra ord. Ett vanligt sätt att bredda ett redan känt varumärke och på så sätt få in ännu mera pengar.

Hade de släppt denna variant under ett helt nytt namn så hade de med största sannolikhet inte alls sålt lika mycket. Därför kör de på säkra kort och kör vidare med Ballerina och släpper lite nya smaker då och då. Godtrogna som vi kunder är (för det mesta) så går vi på det och köper glatt ett paket när det kommer en ny smak. Man måste ju testa, inte sant? ;-)

Kommentarer

Mian skrev 2010-02-18 klockan 19:17

Nja, det känns ju inte bra att den kransformade överkakan bytt form. Kanske är vikten på fyllningen lägre? Oroväckande... :-(

Martina skrev 2010-02-18 klockan 20:27

Visst går vi på allt! Jag har dock inte testat ännu men kommer nog köpa dom så fort jag ser dom.

eveline skrev 2010-02-19 klockan 05:21

hehe ja hade de itne hetat ballerina hade väl knappt någon noterat dom. skumt att de ska doppas också btw! måste jag nästan testa, blev nyfiken nu...

Karin/Rosa maränger skrev 2010-02-20 klockan 00:04

Ja Ballerina håller oftast måttet och också med denna nya. Köpte den och la i fikarummet på jobbet en dag och vi hade inga besvär med att äta upp den om man säger så =)

Karin/Rosa maränger skrev 2010-02-20 klockan 00:05

Jo men måste oxå hålla med Mian, känns väldigt konstigt att de inte ser ut som en Ballerina ska se ut, det ger minuspoäng.

Chrisse skrev 2010-02-27 klockan 18:28

Riktigt goda tyckte jag dom var nu när jag också provat dom!

Millan skrev 2010-02-28 klockan 14:59

Och nu har jag också testat. En kopp te med en skvätt mjölk i och sen hade jag kunnat doppa upp hela paketen :)

Lämna en kommentar
Reklam: