Bakad potatis med skinkröra

2 portioner

2-4 bakpotatis (beroende på storlek)
50 gr Philadelphiaost
2 dl Turkisk yoghurt eller creme fraiche
0,5 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 soltorkade tomater i olja, väl avrunna
75-100 gr rökt skinka
örtkryddor, salt, peppar

Gör så här:
1. Baka potatisen i ugnen alt. micron. 225 gr i ugnen i ca 1h alt. i micron på full effekt i 3 minuter, vänd på potatisar och kör i 3 minuter till. Känn efter med en sticka och kör någon minut åt gången och känn efter mellan varven. Glöm inte att vända på potatisarna med jämna mellanrum! OBS! Glöm inte att picka skalet med en gaffel innan, annars är det risk att potatisen exploderar.

Lägg undan och låta vila någon minut.

2. Finhacka rödlöken, vitlöken och de soltorkade tomaterna. Blanda med Philadelphiaosten. Vänd ner den turkiska yoghurten och se till så att allting blandas väl.

3. Skär skinka i tärningar, vända ner i röran.

4. Smaka av med valfria örtkryddor och ev. salt och peppar.

5. Skär upp potatisen och toppa med röran.

6. Servera gärna med en grönsallad till.

Smaklig måltid!

Kommentarer

Millan skrev 2009-03-08 klockan 11:47

Nu har vi testat denna och vi kommer definitivt att göra om den igen! Jättegott med philadelphia-smaken och den soltorkade tomaterna.

Lämna en kommentar




*