Baconstekt torskrygg med quinoa, ruccola och parmesan
Hos Findus hittade jag det här läckra receptet. Smakrikt och gott! Nedan några mindre ändringar och förtydliganden kring receptet.
![Baconstekt torskrygg med quinoa, ruccola och parmesan](https://saltpeppar.se/wp-content/uploads/millan_190820a.jpg)
Baconstekt torskrygg med quinoa, ruccola och parmesan
till 4-5 portioner
6 bitar torskrygg
2 paket bacon
Örtpuré:
1 paket djupfryst Basilika
1 paket djupfryst Persilja
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
100 g soltorkade tomater inlagda i olivolja
Quinoasallad:
2 dl quinoa
50 g riven parmesan
60 g ruccola
2-3 msk olivolja
svartpeppar
På fotot:
tomatsallad (tomat, rödlök, olivolja, balsamvinäger, örtkryddor)
![Baconstekt torskrygg med quinoa, ruccola och parmesan](https://saltpeppar.se/wp-content/uploads/millan_190820b.jpg)
Kör alla ingredienserna till örtpurén i en mixer.
Lägg ut baconskivorna som 3 “mattor”, se bilden. Bred på lite puré och lägg på torsk och mer örtpuré. Linda ihop paketen. Det ska bli 3 paket.
![Baconstekt torskrygg med quinoa, ruccola och parmesan](https://saltpeppar.se/wp-content/uploads/millan_190820c.jpg)
![Baconstekt torskrygg med quinoa, ruccola och parmesan](https://saltpeppar.se/wp-content/uploads/millan_190820d.jpg)
Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och bryn den inlindade torsken så att baconet får en ordentlig stekyta runt om, sätt in stekpannan i ugnen och baka av torsken i ca 10 minuter på 150 grader (innertemperatur på ca 50 – 52 grader)
Koka quinoan enligt anvisningar på paketet. Låt det svalna och fluffa till det med en gaffel. Skölj ruccola och riv parmesan. Blanda med quinoa och lite olja.
Skär upp torsken i tjocka skivor och servera tillsammans med quinoasalladen.
![Baconstekt torskrygg med quinoa, ruccola och parmesan](https://saltpeppar.se/wp-content/uploads/millan_190820e.jpg)
Tomatsallad med rödlök, balsamvinäger, olivolja och rikligt med örtkryddor och salt.
Reklam:
Lämna en kommentar