Baconstekt torskrygg med quinoa, ruccola och parmesan
Hos Findus hittade jag det här läckra receptet. Smakrikt och gott! Nedan några mindre ändringar och förtydliganden kring receptet.
Baconstekt torskrygg med quinoa, ruccola och parmesan
till 4-5 portioner
6 bitar torskrygg
2 paket bacon
Örtpuré:
1 paket djupfryst Basilika
1 paket djupfryst Persilja
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
100 g soltorkade tomater inlagda i olivolja
Quinoasallad:
2 dl quinoa
50 g riven parmesan
60 g ruccola
2-3 msk olivolja
svartpeppar
På fotot:
tomatsallad (tomat, rödlök, olivolja, balsamvinäger, örtkryddor)
Kör alla ingredienserna till örtpurén i en mixer.
Lägg ut baconskivorna som 3 “mattor”, se bilden. Bred på lite puré och lägg på torsk och mer örtpuré. Linda ihop paketen. Det ska bli 3 paket.
Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och bryn den inlindade torsken så att baconet får en ordentlig stekyta runt om, sätt in stekpannan i ugnen och baka av torsken i ca 10 minuter på 150 grader (innertemperatur på ca 50 – 52 grader)
Koka quinoan enligt anvisningar på paketet. Låt det svalna och fluffa till det med en gaffel. Skölj ruccola och riv parmesan. Blanda med quinoa och lite olja.
Skär upp torsken i tjocka skivor och servera tillsammans med quinoasalladen.
Tomatsallad med rödlök, balsamvinäger, olivolja och rikligt med örtkryddor och salt.
Reklam:
Lämna en kommentar