Avokadotips

Att avokado tillhör mina favoriter är knappast någon hemlighet. Köper ofta hem nät och äter dem direkt som de är, blandar i sallader eller favoriten – på frukostmackan.

En sak jag ganska snabbt lärde mig var att om man bara använder halva avokadon, låt kärnan sitta kvar i den andra halvan, lägg i en påse eller en lufttät burk i kylen så klarar den sig utmärkt till dagen efter.

Omogen avokado förvaras i rumstemperatur och mogen i kylen.

Vill man skynda på mognaden lägger man dem i en papperspåse tillsammans med tomater eller äpplen (har något med etylengas att göra).

Kommentarer

Jennifer skrev 2008-09-09 klockan 18:09

Det visste jag inte... får väl skicka vidare tipset till pappa som blivit galen i advokado :)

Lisa skrev 2008-09-10 klockan 10:29

Hejsan! Tack för ditt mail! Jag hoppas också att du blir "upptäckt". Du skulle bo hemma hos mig (på Teneriffa), för vi har ett avokadoträd i trädgården =)(och en del annat gott med för den delen)..

Lämna en kommentar




*