Avokadoförrätten som blev mingelmat

En förrätt jag minns från när jag växte upp är avokadoskal fyllda med just avokado och färskost. Jag skulle dessutom gissa att det var första gångerna jag kom i kontakt med avokado. Receptet finns här på Salt&Peppar sedan tidigare, men jag tror faktiskt inte att jag gjort det sedan den gången fotot togs, 2004. https://saltpeppar.se/blog/?p=23032
Men nu är det hög tid att väcka liv i receptet igen, för det här är ju faktiskt gott. Den här gången förvandlades förrätten till uppskattad mingelmat istället.

2 avokado
50 g färskost med vitlökssmak
citronsaft
räkor

Mixa innehållet från avokadorna med färskosten. Lägg upp i skål och skvätt över lite citronsaft.

Servera med räkor och kex av något slag.

Avokadoröran fördelad i små rågskålar med en räka i varje. Försvinnande goda!

Kommentarer

Martina skrev 2012-07-09 klockan 10:39

Dom där rågskalen såg ju himla käcka ut! Finns dom i vanliga mataffärer?

Millan skrev 2012-07-09 klockan 20:11

Just de där skålarna köpte vi i danmark. Längst ner i det här inlägget kan du se påsen: https://saltpeppar.se/blog/?p=16871 Men något liknande borde ju finnas här hemma också kan jag tycka :)

maria boström skrev 2014-08-15 klockan 07:40

Hej ! Hittade den här förrätten när jag sökte på din blogg. Har bara två snabba frågor. Hittar ingen färskost med bara vitlökssmak, hittar bara färskost med örter och vitlökssmak, köpt Cantadou. Tror du att det fungerar att använda den osten ihop med räkorna ? Undrar också hur lång tid innan jag kan förbereda avocado mixen innan den blir missfärgad. Ska ha med förrätt till en kompis och undrar om jag kan förbereda den hemma. Tack på förhand ! Mia B

Millan skrev 2014-08-15 klockan 08:15

Hej Maria! Det går utmärkt med den färskosten. Tyvärr mörknar avokado ganska snabbt, så jag hade väntat tills sista minuten med att fixa till det.

Lämna en kommentar
Reklam: