Ärtröra till grillat

Ni läsare som troget följer bloggen vet att små gröna ärtor tillhör mina favoriter. Och nu har jag äntligen ännu en röra att använda till grillat. Den gör sig inte riktigt till rött kött, däremot är den perfekt till kyckling och nypotatis.

ärtröra

Ärtröra
5 dl frysta ärtor
1 dl vatten
1/4 msk flytande hönsbuljong

200 g ricottaost
1 dl riven parmesan
2 msk finhackade örter (lite mynta ger mycket god smak åt detta, rejält med persilja är också gott)
1 msk olivolja
1-3 tsk pressad citron
salt & peppar

Koka upp vatten och buljong i en kastrull. Lägg i ärtorna och rör runt tills ärtorna är genomvarma, vilket bara tar några minuter. Använd mixerstaven och mixra lite slarvigt ihop till en röra. För min del får det gärna vara några hela ärtor kvar. Låt kallna.

Blanda ärtpurén med ricotta, parmesan, örter och kryddor. Smaka av. Låt stå kallt fram till servering.

ärtröra

Mina egna små gröna ärtor är fantastiskt vackra tycker jag. Blir till att odla många fler nästa år!

Kommentarer

Linda Griffin skrev 2013-07-28 klockan 09:51

Gott det ser ut! Det måste vi prova :)

Fröken Dill skrev 2013-07-30 klockan 14:46

Låter toppengott! Måste absolut testas, ärtor är storfavorit även för mig!

Ellinor skrev 2016-08-04 klockan 21:19

Denna ska jag prova. Är dock dålig på örter och tänker att det måste smaka väldigt olika beroende på vad man tar för örter? Kan du rekommendera vad jag ska ta? Helst ganska exakt ;)

Millan skrev 2016-08-08 klockan 09:25

Hmm.. jag vet inte riktigt vad jag ska svara Ellinor, för jag bara blandar. Men typ 1 msk persilja, 0,5 msk mynta och 0,5 msk gräslök tror jag blir en bra kombination. Gillar du mynta så lägg till lite extra av det. Hoppas du får till en blandning som passar dig! /Millan

Lämna en kommentar
Reklam: