Ärtpesto som är smart?

Jag har en sådan tur att en av mina bästa vänner är precis lika mattokig som jag och dessutom bloggar tillsammans med mig här på Salt&Peppar :) Hur som helst träffades Maria och jag nyligen och med sig hade hon en present – en kokbok!

Jag kastade mig över boken och dagen efter serverades det pasta med ärtpesto till middag här hemma.

pasta med ärtpesto

Pasta med ärtpesto
till 4 personer

250 g frysta ärtor
2 dl stark grönsaksbuljong
2 vitlöksklyftor
25 g sötmandel
1/2 dl olivolja
1/2 dl vatten
1 dl riven parmesan eller pecorino (Falbygden har en god och prisvärd pecorino i sitt sortiment.)
svartpeppar
flingsalt

färsk pasta (ca 2 paket)

väger

Lägg ärtorna i kokande buljong ett par minuter. Häll av vattnet och kör ärtor, skalad vitlök och mandel i en mixer till en grov massa. Häll i oljan och kör lite till. Späd med lite vatten och mixa lite till. Rör i osten och smaka av med salt och peppar.

smart & gott

Receptet kommer alltså från boken Smart & Gott – kanonrecept som gör nytta.

Smart & Gott bjuder på goda, fräscha och nytta recept samt fakta och råd för att få bättre balans i vardagen.

Av Liselotte Forslin.
Foto Ulrika Ekblom
Kakao förlag

Millans kommentar: Jag kastade mig som sagt över kokboken och första testet blev just den här ärtpastan. Recepten är enkla, oftast korta, nyttiga och tydliga. Men ingenstans i receptet stod det pasta, trots att huvudingrediensen är just pasta. Visst, det borde man kanske själv förstå eftersom receptet heter just “Pasta med ärtpesto”. Men oftast när jag ska iväg och handla så tittar jag bara på ingredienslistan och hade faktiskt önskat att det stod där också. Men bortsett från det var det ett lättlagat och gott recept vi kommer att göra om fler gånger!

Boken i övrigt innehåller många snygga foton, små roliga tips- och faktarutor. Så tummen upp för den här kokboken.

Tack Maria!

Kommentarer

Martina skrev 2010-07-22 klockan 10:49

Ärtpesto låter spännande!

Maria skrev 2010-07-22 klockan 20:28

Vad roligt att boken föll dig/er i smaken! :o)

Petra skrev 2012-07-10 klockan 11:36

Hej! Låter kanongott! Något tips på vad jag kan ersätta mandeln med? Jag funderade på solrosfrön men du kanske har något annat förslag?

Millan skrev 2012-07-10 klockan 20:02

Petra: Spontant hade jag föreslagit just solrosfrön. Men det blir nog gott med pinjenötter också.

Erica skrev 2012-07-11 klockan 12:38

Mums! Det ser verkligen supergott och riktigt somrigt ut. Detta måste jag testa. :-D

Lämna en kommentar
Reklam: