Ärtbiffar serverade med pasta och tomatsås

Kommer ni ihåg att jag var ute i ärtfältet i somras (inlägget finns här)? Vi blev bjudna på riktigt goda ärtbiffar och receptet fick genast följa med hem. Nu kommer äntligen receptet här i bloggen också :)

Ärtbiffar

100 g polenta
1 ägg
2 msk vatten
175 g findus frysta ärtor
1 msk citronjuice
1 tsk sambal oelek
1 msk rapsolja + olja att steka i
citronzest (rivet citronskal)
salt och peppar

Tillaga ärtorna. Mixa samman alla ingredienserna till en ganska slät massa. Häll rikligt med olja i ett stekjärn och hetta upp. Klicka i smeten och stek ca 3-4 minuter på varje sida.

serveringsförslag:
pasta
tomatsås
ärtskott på toppen

I lunchlådan: Ärtbiffarna fungerar utmärkt att värma i micro.

Kommentarer

Liza Kettil skrev 2012-10-07 klockan 18:01

Har testat dessa idag, tack för receptet!

Lämna en kommentar




*