Arn Reserva

Idag har vi glädjen att blogga om Arn Reserva – som är en 24 månaders lagrad herrgårdsost.

Tidigare så har vi bloggat om 1878 Reserva som var så god att vi åt upp hela biten på en helg. Så förhoppningarna var högt ställda på denna Arn Reserva hos oss.

Och vi blev inte besvikna. Visserligen tyckte jag nog att 1878:an var snäppet bättre. Men detta tillhör helt klart en av de godaste Herrgårdsostarna jag testat. Vi passade även på att sätta fram den en kväll när vi bjöd på ostbricka och aldrig förr har väl en hårdost lockat lika mycket som alla de andra ostarna. Samtliga närvarande kunde konstatera att det var en mycket god herrgårdsost!

Men som allt gott så tar det snabbt slut och för att få ut mesta möjliga av den rev vi det sista och hade till matlagning.

Till 4 portioner behöver du:
1 stor squash (ca 30 cm eller två små)
1 påse köttfärsås (vilket vi alltid har i frysen)
1 bit Arn reserva

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela squashen på längden och gröp ur den med en sked.

Lägg squashskalen på en ugnsplåt och fyll dem med köttfärssås.

Grovriv osten.

Strö över rikligt med ost.

Gratinera i ugn ca 20 minuter, tills skalen mjuknat.

Sen är det bara att njuta. Snabblagad vardagsmat när den är som bäst!

Blogginlägget om 1878 Reserva hittar du här:
https://saltpeppar.se/blog/?p=6652

Kommentarer

Linda skrev 2010-09-10 klockan 07:44

Det låter jättegott, den osten måste jag köpa hem! Trevlig helg på er!

Att ha det gott skrev 2010-09-10 klockan 08:58

Den måste vi testa Vi är ostälskare

Chrisse skrev 2010-09-14 klockan 22:16

Den var verkligen riktigt smaskig! Att herrgårdost som ofta är så tråkig och smaklös kan vara sähär fantastiskt god är riktigt trevligt.

Lämna en kommentar




*