Arla köket vardag

I tidningsstället bredvid kassorna finns numera en ny kokbok att köpa; “Arla Köket vardag – lättlagade favoriter på max 30 minuter”. Och nyfikna som vi är ville vi givetvis ha den :)

”Vad ska vi laga till middag i kväll?” Hur många gånger har du hört den frågan utan att ha något bra svar? Inte längre. Kokboken Arla Köket vardag – lättlagade favoriter på max 30 minuter innehåller 126 användbara recept som sätter smak på vardagen. Det gör det enklare för dig att variera veckomatsedeln. Dessutom tar inga recept mer än 30 minuter, vilket ger gott om tid att samla familj och vänner kring middagsbordet för en trevlig kväll.
Källa: arla.se

Boken finns att köpa i matvarubutikerna för 89 kr, men även via arlas hemsida för 79 kr.
http://www.arla.se/Default____32358.aspx

Som vanligt när det gäller Arlas kokböcker så hänvisar de till deras egna produkter i alla recepten. Ex.
Arla svensk smör
Kelda matlagningsgrädde
Arla Köket lätt creme fraiche

Det är inget större problem, för de produkterna är ju lätta att byta ut mot andra tillverkares saker. (I den butiken jag mest handlar finns nämligen inget större utbud av Arlas saker.) Däremot är det värre med “Arla Köket lätt creme fraich paprika& chili” och “Arla Köket stroganoffpanna”. För vad gör man när man inte får tag i de produkterna, eller de helt enkelt utgår ur sortimentet. Ja, jag saknar fortfarande Keldas örtkryddad sås som fanns för några år sedan, men utgick ur sortimentet. Så att göra ett recept på korvstroganoff (s. 42 i boken) som enbart består av falukorv, lök och stroganoffpanna i en tryckt bok känns ganska dumt tycker jag. Den typen av recept gör sig bättre på nätet, där de kan ta bort det när produkterna försvinner.

Men tro nu inte att jag är allt för kritisk mot boken, för jag gillar faktiskt den! Den är sprängfylld med inspiration och vi har hittat en hel del recept vi satt postitlappar på och ska testa. Det ser lättlagat och gott ut och jag är säker på att vi kommer få mycket nytta av boken till vardagsmatlagningen.

I veckan som kommer ska vi testa två av recepten. Jag håller er uppdaterade längre fram med hur det går :)

Kommentarer

Cecilia skrev 2010-11-13 klockan 21:54

Det låter ju väldigt bra. Recept som tar max 30 minuter är underbart. Ser fram emot att höra om boken håller vad den lovar. Ha en skön lördag!

Lisa - Sockerrus skrev 2010-11-14 klockan 14:25

Hej! Hittade in hit från en annan blogg och ville bara skriva en liten rad. Härlig blogg ni har! =) Ha en skön söndag! Lisa

Lämna en kommentar
Reklam: