Årets sill 2010

Korandet av årets sill anordnades för första gången i fjol och är ett samarbete mellan Salt & Sill och Klädesholmen Seafood. Till årets sill tar köksmästarna på hotell- och restauranganläggningen Salt & Sill fram fyra sillinläggningar. Årets jury bestod av Peter Harryson, Alexandra Zazzi, årets kock Gustav Trägårdh och Sjöräddningssällskapets vd Rolf Westerström.

årets sill
Den vinnande sillen iår blev Senap och maltwhisky.
Juryns motivering:

En angenäm sill med whiskyns rökighet och havets sälta där nyanserna tydligt kommer till sin rätt.

Sillen finns till försäljning och 1 kr per såld burk skänks till Sjöräddningssällskapet.

sill och potatis

Millans kommentar: Trots att jag inte är speciellt förtjust i senap gick den här sillen hem hos mig. Sillfileerna är perfekta i konsistensen och storleken på bitarna bra. Whiskyn ger en annorlunda smak till sillen och det hela blev faktiskt lyckat. Jag har dock en känsla av att min whiskytokiga far kommer bli riktigt förtjust i den här!

Kommentarer

Berith skrev 2010-06-07 klockan 22:22

Det var ett bra val för sillen är mycket god. Den gick hem direkt hos den whiskytokige fadern men även hos modern som tycker om olika sillinläggningar. Läste på deras hemsida att den började säljas i går den 6 juni så nu gäller det att hitta någon butik som har den.

Totte skrev 2010-06-14 klockan 18:32

S.S.H fick också smaka på årets sill vilket vi uppskattade. Vår bedömning är att den är god och smakade verkligen lite whisky. Lagom stora bitar. Kommer säkert att inhandlas till midsommarmaten.

Lämna en kommentar
Reklam: