Äppledoftande kycklinggryta med bacon

Jag satt och tittade på Pinterest och hittade ett recept, som jag givetvis missade att spara. Men jag hade något svagt minne av kycklingfiléer, bacon och äppeljuice iaf. Och hur fel kan det blir tänkte jag och gjorde senare min egen version av det. Jag har inte en aning om originalet ens var en sån här gryta, men detta blev gott och även dottern åt av kycklingbitarna.

Äppledoftande kycklinggryta med bacon

Äppledoftande kycklinggryta med bacon
4 portioner

2 msk olja
1 paket bacon
3-4 kycklingfiléer

2 äpplen i bitar
1 gul lök i klyftor
3 selleristjälkar, skivor

0,5 l äppeljuice (utan tillsatt socker och elände, utan ren äppeljuice)
1 msk dijonsenap
1 kycklingbuljongtärning
1 dl crème fraiche
Salt och peppar

Till servering:
bröd

Äppledoftande kycklinggryta med bacon

Fräs upp olja, bacon klippt i bitar och kycklingfiléer i en stor gryta. När baconet börjar bli krispigt och kycklingen fått lite färg, tillsätt äpple, lök och selleri.

Tillsätt äppeljuice, senap och kycklingbuljong. Låt puttra på spisen. Har du bråttom räcker det att se till att kycklingen är färdig. Själv lät jag den stå några timmar tills kycklingen nästan föll isär.

Blanda ner creme fraiche och smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med ett riktigt gott bröd som får suga upp vätskan.

Lämna en kommentar
Reklam: