Äppelmos med smak av vanilj

Ingredienser:
1 kg skalade och delade äpplen
0,5 vaniljstång
2,5 dl syltsocker
1 tsk Atamon

Gör så här:
1. Skala och dela äpplena grovt. Lägg dem i en gryta tillsammans med socker och vaniljstången. Skrapa ur fröna först!

2. Koka på svag värme så att äpplena blir till mos.

3. Titta till äpplena med jämna mellanrum och rör runt lite försiktigt.

4. Vill du som jag ha ett helt slät äppelmos så mixar du alltsammans med en stavmixer.

5. Avslutningsvis har du i Atamon som har en konserverande egenskap så att ditt äppelmos inte möglar. Förvara burken svalt.

Kommentarer

Helena Ljunggren skrev 2009-08-27 klockan 08:48

O gu så gott med hemmagjort äpplemos! www.helenaljunggren.com

Chrisse skrev 2009-08-27 klockan 11:56

Min farfar gjorde alltid äppelmos till mig när jag var liten! Nu blev jag riktigt sugen!

Lämna en kommentar




*