Äppelmos med smak av vanilj

Här kommer ni att få två snabba recept på äppelmos. Det ena är Millans supersnabba utan konserveringsmedel och det andra är Marias äppelmos med smak av vanilj, som innehåller konserveringsmedel så att det håller länge.

äppelmos utan konserveringsmedel

Millans äppelmos

1 kg äpplen
1/2 dl vatten
Ev. några msk socker

Skala och rensa äpplena. Koka upp och låt småputtra tills äpplena är mjuka. Tillsätt socker och låt koka upp. Mixa allt till ett mos. Frys in och plocka fram efterhand som det går åt.

Marias Äppelmos med smak av vanilj

1 kg skalade och delade äpplen
0,5 vaniljstång
2,5 dl syltsocker
1 tsk Atamon

Gör så här:
1. Skala och dela äpplena grovt. Lägg dem i en gryta tillsammans med socker och vaniljstången. Skrapa ur fröna först!

2. Koka på svag värme så att äpplena blir till mos.


3. Titta till äpplena med jämna mellanrum och rör runt lite försiktigt.

4. Vill du som jag ha ett helt slät äppelmos så mixar du alltsammans med en stavmixer.


5. Avslutningsvis har du i Atamon som har en konserverande egenskap så att ditt äppelmos inte möglar. Förvara burken svalt.

Kommentarer

Helena Ljunggren skrev 2009-08-27 klockan 08:48

O gu så gott med hemmagjort äpplemos!

Chrisse skrev 2009-08-27 klockan 11:56

Min farfar gjorde alltid äppelmos till mig när jag var liten! Nu blev jag riktigt sugen!

Lämna en kommentar