Äppelchutney

Fläskfilé med äppelchutney
4 portion

Ingredienser:
3 äpplen
2 msk socker
1,5 msk äppelciervinäger
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar

Ingredienser till äppelchutney
Gör så här:
1. Tärna äpplet fint (jag skalade mina först). Lägg äpplet i en kastrull och tillsätt socker, vinäger, salt och pepppar.
Kokar äppelchutney
2. Låt koka utan lock ca 5 min.
3. Låt chutneyn svalna.

Källa: Allt om Mat, nr 2, 2010

Marias kommentar:

Himla god chutney som i ursprungsreceptet serverades tillsammans med curryjärpar vilket var gott. Fungerar även finfint till fläskkött eller kyckling. Om det mot all förmodan blir något över så håller chutneyn i kylskåp i alla fall i några dagar är min erfarenhet.

Kommentarer

Helena S / Bara en kaka till skrev 2010-06-03 klockan 20:44

Spännande med äppelchutney! Jag har bara provat mango chutney, men det låter ju faktiskt godare med äpple!

Daniella - BakeCake skrev 2010-06-03 klockan 21:02

Äppelchutney är ju sååå gott! Min favorit! Ha det jätte bra! Kram Daniella -BakeCake

Lämna en kommentar




*