Äppelchutney
4 portion
Ingredienser:
3 äpplen
2 msk socker
1,5 msk äppelciervinäger
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
Gör så här:
1. Tärna äpplet fint (jag skalade mina först). Lägg äpplet i en kastrull och tillsätt socker, vinäger, salt och pepppar.
2. Låt koka utan lock ca 5 min.
3. Låt chutneyn svalna.
Källa: Allt om Mat, nr 2, 2010
Marias kommentar:
Himla god chutney som i ursprungsreceptet serverades tillsammans med curryjärpar vilket var gott. Fungerar även finfint till fläskkött eller kyckling. Om det mot all förmodan blir något över så håller chutneyn i kylskåp i alla fall i några dagar är min erfarenhet.
Kommentarer
Helena S / Bara en kaka till skrev 2010-06-03 klockan 20:44
Spännande med äppelchutney! Jag har bara provat mango chutney, men det låter ju faktiskt godare med äpple!
Daniella - BakeCake skrev 2010-06-03 klockan 21:02
Äppelchutney är ju sååå gott! Min favorit! Ha det jätte bra! Kram Daniella -BakeCake
Reklam:
Lämna en kommentar