Äppelbiffar med morotstzatziki

4 portioner

Ingredienser:
500 gr nötfärs
1-2 fintärnade äpplen
1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
8 timjankvistar
smör

Tzatziki:
500 gr morötter
2 dl turkisk yoghurt
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt

Garnering:
Timjankvistar

Tillbehör:
Kokt potatis

Gör så här:
1. Skala och fintärna äpplet. Fräs äppeltärningarna i 1 msk olja eller lite smör så att de mjuknar. Ta upp och låt kallna.

2. Blanda färsen med slat och peppar. Blanda i äppeltärningarna. Forma färsen till 8 biffar.

3. Stek biffarna i 1 msk olja alt. lite smör ca 3 min på varje sida. Lägg på timjankvistarna och efterstek under lock ca 3 min.

4. Kasta bort timjankvistarna när du stekt färdigt biffarna.

5. Tzatziki: Skala och strimla morötterna. Blanda yoghurt, pressad vitlök och salt. Rör i morötterna.

6. Garnera biffarna med färska timjankvistar och servera med tzatiziki och kokt potatis.

Källa: Allt om mat

Marias kommentar: I originalreceptet så stod det att man inte skulle skala äpplena men jag tycker det är godare utan skal i detta fall, men det är en smaksak som sagt var.

Tzatzikin till blev riktigt gott, den gillade samtliga familjemedlemmar. Hela rätten blev förresten riktigt god och det här kommer vi göra igen. Det fungerar bra i matlådan, men värm inte tzatzikin för allt i världen. Jag är inte heller något fan av fryst kokt potatis, även om jag vet att andra tycker det fungerar finfint. Får du biffar över så går de givetvis att frysa, men inte övriga komponenter enligt mig.

Kommentarer

Niklas skrev 2012-11-02 klockan 22:58

Hej! Kul bild potatisen ser ut som Musse Pigg. Nääääää skojar. Receptet låter spännande ska ta och testa detta till en god tysk öl som jag ska recensera imorgon.

Max skrev 2016-05-25 klockan 14:19

Trevligt recept!

Maria skrev 2016-05-25 klockan 17:22

Tack! Hoppas det smakade!

Lämna en kommentar




*