Äppel- och baconbiffar med fetaoströra

Chrisse skulle fixa middagen medan jag jobbade över. Inspirationen hittade han i en Buffe-tidning från ICA och valde Äppel- och baconbiffar med fetaoströra.

Äppel- och baconbiffar med fetaoströra
till 4 portioner

900 g potatis

ett paket bacon
4-5 äpple
1/2 knippe salladslök (ca 50 g)
500 g blandfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
4 msk smör

fetaoströra:
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
1/2 paket fetaost
ev. ett par droppar tabasco
lite hackad persilja

Skala och koka potatisen.

Strimla bacon och fräs i en torr, het stekpanna. Låt svalna.

Skala och grovrip ett äpple. Dela, kärna ur och skär 3-4 äpplen i klyftor. Strimla salladslöken

Blanda färsen med hälften av baconen, det rivna äpplet, salt och peppar. Forma färsen till 4 stora eller 8 små biffar. Stek biffarna i smör 2-3 minuter per sida. Efterstek under lock ca 3 minuter. Ta upp och värmhåll. Lägg i äppelklyftorna med lite smör. Stek ca 3 minuter.

fetaoströra: Blanda yoghurt, smulad fetaost, pressad vitlök och 1-2 droppar tabasco.

Servera biffarna med kokt potatis, fetaoströra och äppelklyftor. Toppas med lite bacon och persilja (vi hällde persiljan över potatisen).

Källa: http://www.ica.se/Recept/appel-och-baconbiffar-med-fetaostrora-714512/

Chrisses kommentar: Inga problem att laga. Blev gott och var bra vardagsmat. Biffarna fungerar dessutom utmärkt att frysa.

Kommentarer

Mårtenssons kök skrev 2012-05-10 klockan 21:03

Men det var väl ett bra ställe att få inspiration från:)

Berith skrev 2012-05-11 klockan 08:31

Ja det är en fin tidning med många bra tips och recept. Baconbiffarna ser verkligen goda ut!

Maria skrev 2012-05-12 klockan 16:36

Det där ska jag skriva upp på min kommande matlista framöver. Ser jättegott ut!

Lämna en kommentar




*