Apelsinfisk
Apelsinfisk
500 g torskfile
1/2 tsk salt
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 msk vetemjöl
1-2 msk fiskfond
rivet skal av 1/2 apelsin
1/2 tsk timjan
1/2 dl hackad gräslök
Ugnsbakade rotfrukter:
500 g potatis
500 g rotfrukter t ex morötter, rödlök
olivolja
salt
peppar
örtkryddor
Ugnsbakade rotfrukter:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala potatis, morötter och lök. Skär allt i bitar eller klyftor.
Lägg ett bakplåtspapper i en form och lägg därefter på rotfrukterna. Droppa över olivolja och krydda sedan.
Stek i mitten av ugnen ca 30 min.
Apelsinfisk:
Dela fisken i mindre bitar.
Vispa ihop grädde, mjölk, mjöl, fiskfond, apelsinskal, timjan och gräslök i en låg vid gryta. Låt det koka upp och lägg ner fisken. Låt fisken sjuda i såsen på svag värme i 10-15 min utan lock.
Servera med de ugnsbakade rotfrukterna.
Reklam:
Lämna en kommentar