Äntligen Subs – nytt bröd från Pågen

Pågen släpper en ny variant till Äntligen-familjen. Denna gång en sub, d.v.s ett avlångt bröd som är delat i mitten, perfekt att göra en rejäl macka av.

Vad som är det unika med Äntligen-bröden är att de ska innehålla lika mycket fibrer som ett mörkt bröd. Pågens slogan är lite att “Det är ljust, men innehåller lika mycket fiber som ett mörkt bröd” och att det därför ska falla i smaken för hela familjen.

Brödet är nyckehålsmärkt och innehåller 260 kcal/100 gr. Vidare kan man läsa att det är 6 gr kostfibrer och 5 gr fett. I min bok är detta ett okej bröd, men knappast supernyttigt.

Marias kommentar: Hur smakar de då? Helt okej får jag faktiskt säga. Själv föredrar jag att rosta dem lite lätt, men de är goda som de är också.

Har testat att ha ett tunt lager Philadelphia ost, sen salladsblad och så rökt skinka och några skivor av en god ost. Det blev en matig och god macka!

En frukostvariant blev med bara Philadelphia ost och så lite av min favoritmarmelad från St. Dalfoursom pricken över i:et. Sörjer dock fortfarande att den rena hallonmarmeladen inte finns i Sverige utan endast varianten med grantäpple. Den är himla god den också, men inte riktigt samma sak som den rena hallonmarmeladen.

Kommentarer

Mian skrev 2008-10-12 klockan 17:06

Jag tyckte detta bröd var riktigt "klenigt". Kändes som en obakad vetedeg som bara växte i munnen då jag tuggade. Inte alls i min smak dessvärre. En besvikelse. Men rostad var det en smula bättre, jag håller med.

Maria skrev 2008-10-12 klockan 17:16

Mian: Hmm, det var märkligt. Mitt bröd var då rakt inte så där "obakat" som ditt verkar ha varit. Då förstår jag att det växte i munnen. Fy tusan, det är riktigt äckligt!

Lina skrev 2008-10-12 klockan 17:42

Jag föredrar också brödet rostat eftersom det annars bara fortsätter att växa i munnen... Dessutom hade jag föredragit lite mer salt i degen - men det är ju en smaksak. Brödet får dock klart godkänt från min sida! :)

Lämna en kommentar
Reklam: