Annas Squashstubbar med fetaostfyllning

Min kompis Anna visste att vi hade massor av squash i sommar och kom med flera bra förslag på vad vi skulle göra med dem. Än har vi några recept kvar som vi nog får spara till nästa år, för Chrisse vägrar att äta mer squash i år ;)

Hur som helst, så hade Anna bläddrat i en Året runt-tidning och hittat det här receptet på squashstubbar som hon skrev av och gav till mig. Det var en variant med squash som vi inte tidigare testat, men som visade sig bli ett trevligt tillbehör. Iden ska definitivt vidareutvecklas nästa år med fler fyllningar. Kan tänka mig att dessa är goda att servera som tillbehör till grillat. Kanske med lite getost i, eller varför inte riva någon annan stark ost att blanda i istället för feta. Eller någon medelhavsvariant med hackade oliver..

Annas Squashstubbar med fetaostfyllning
på fotot är det halv sats

2 squash
100 g fetaost
10 soltorkade tomater
2 tomater
2 salladslökar
1 dl creme fraiche
ev. färsk timjan


Skär squashen i 4 cm bitar och koka 2-3 minuter.

Gröp ur och tärna innanmätet. (Jag tycker det blir allt för blött att blanda ner detta i smeten, så jag slänger innanmätet på komposten istället.)

Tärna feta och tomater. Strimla salladslök och soltorkade tomater. Blanda allt, rör ner creme fraiche och lägg fyllningen i squashstubbarna. Baka i ugnen 15 min 200 grader.

Klipp ev. över färsk timjan.

Kommentarer

Anna skrev 2011-09-13 klockan 09:18

Här surfar man in för att hitta sitt eget recept på soppa (tur det finns här när man tappar bort sitt eget pappersrecept!) och vad dyker upp om inte squashstubbarna... :)

Alexandra - kärlek på tallrik skrev 2011-09-13 klockan 21:21

Fetaoströran låter toppen, jag har lite svårt för så tjocka zucchinibitar, blir lite som varm gurka ;) Jag skulle nog hellre gratinera tunna, stekta skivor, men man ska aldrig säga aldrig, så jag kan absolut tänka mig att prova detta också!

Kim skrev 2011-09-14 klockan 21:52

Hm, detta tåls att testas, verkar spännande! Jag tycker också att innanmätet kan bli lite för slemmigt så det får åka i soporna hos mig med.

Lämna en kommentar
Reklam: