Annas rotfruktssoppa

En iskall lördag så bjöd Anna hem oss på sopp-lunch. Det blev en mustig och mättande rotfruktssoppa som serverades med bröd. Bjuder man på god mat och sen glömmer kvar receptet på köksbordet så finns det en överhängade risk att receptet hamnar på Salt&Peppar :)

Tack för en god lunch Anna!

annas soppa

recept
Annas rotfruktssoppa

ca 1/2-1 l vatten
1/4 vitkålshuvud
2 morötter
1 bit rotselleri
1 palsternacka
1 purjolök
1 gul lök
1 röd paprika
5 potatisar

1 tetraförpackning passerade tomater
2 msk tomatpuré
2 msk chilisås

400 g blandfärs

salt
6-7 kryddpepparkorn
1 krm basilika
2 köttbuljongtärningar
1 knippe persilja (eller några msk frusen hackad)

Skiva/hacka grönsakerna.

Lägg grönsaker, tomatkross, tomatpure & chilisås i en stor gryta. Lägg i buljongtärningarna och slå på vatten så att det täcker grönsakerna helt. Koka upp och låt småputtra ca 30 minuter.

Bryn köttfärsen och lägg sedan ner i grytan. Krydda och späd eventuellt med mer vatten. Låt koka ytterligare 10-15 minuter. Garnera med persilja.

Servera med bröd.

Kommentarer

Mat för fyra i huset skrev 2010-01-24 klockan 07:19

Åh va gott det ser ut. Jag som blivit soppoman på senare tiden måste såklart testa detta recept. /Nina

Lämna en kommentar




*