Än en gång – pizza

Jag har bloggat om pizza förr (https://saltpeppar.se/blog/?p=580) , men det är ett enkelt recept som tål att påminnas om. Det är nämligen perfekt när man får gäster som har olika allergier. För alla bygger sina egna pizzor med det som de tycker om.

Pizza

Grund: Tortillabröd, ICAs färdiga tomatpastasås med basilika och/eller en burk krossad tomat som du pressar ner några vitlöksklyftor i.

Tillbehör basic: färdigskuren strimlad skinka, svamp (färsk och/eller konserverad), pizzaost, oregano, peppar

Tillbehör lite mer lyx: paprikabitar, coctailtomater, feta, ruccola, avocado, ananas, bacon, parmesan, tunnt skivad schalottenlök, räkor, musslor, kräftstjärtar.

Pizza

Freddy tyckte att det var gott :)

Pizza

Och min egen favoritvariant består av ett tunnt lager tomat i botten, sen massor med blandad ost som får smälta ordentligt. Sen slänger jag på ett berg med ruccola, avocado och tomater. Lite extra parmesan ovanpå det skadar inte ;)

Kommentarer

Chris skrev 2007-11-26 klockan 11:23

Din egen favorit ser verkligen mycket god ut. Jag blev helt plötsligt väldigt hungrig. Måste testa att göra pizza på det här viset någon gång snart.

Fialia skrev 2007-11-27 klockan 20:44

Tack för tipset!! Vi testade detta idag och hela familjen var supernöjda. Ungarna tyckte att det var superskoj att få komponera sin egen pizza och de åt jättebra! Detta kommer att bli ett stående inslag här hemma. :)

Linda (Gulligullan) skrev 2007-11-30 klockan 19:12

Detta blev jag bjuden på hos Fia igår och MUMS!!! Detta lär jag göra många gånger hemma, så enkelt och SÅ gott!

Lämna en kommentar
Reklam: