Amerikanska vaniljpannkakor
När vi bjuder på brunch är detta ett stående inslag som alltid är lika uppskattat. Verkar inte spela någon roll hur mycket vi gör så tar det alltid slut!
Amerikanska vaniljpannkakor
2 dl vetemjöl
1 dl fullkornsvetemjöl
1 msk råsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
3 dl vaniljyoghurt
1 ägg
1 msk smör + 5 msk till stekning
Tillbehör:
Turkisk eller grekisk youghurt
lönnsirap (eller flytande honung)
kanel
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt yoghurten och ägget och rör till en jämn smet.
Tillsätt 1 msk smält smör.
Grädda små tjocka pannkakor i smöret, 2-3 min per sida, (håll koll så att pannkakorna inte bränns!), tills de fått fin färg.
Servera pannkakorna ljumma med en klick yoghurt, lite ringlad lönnsirap och kanel på toppen.
Tack till Maria, cyberoasen.se för receptet!
Reklam:
Lämna en kommentar