Amerikansk semesterfrukost

När vi har varit i USA på semester så hyr vi oftast en lägenhet och då har våra frukost varit ganska lika år från år. Kanske inte världens nyttigaste, men bra mycket bättre en kaffe och munk som faktiskt är en ganska vanlig frukost om du åker runt och bor på mindre hotell/motell.

Jordgubbarna är allt som oftast gigantiska. De är röda och fasta i köttet, men våra svenska upplever jag smakar mera.

Lever på bagels med Philadelphia ost och hallonmarmelad i två veckor. Lika bra att njuta när man kan! ;-)

Sen blir det yoghurt med färska jordgubbar och müsli eller flingor i någon form. Att hitta yoghurt som inte är helt artificiell och som innehåller mängder med socker är ett konstycke i sig. Den här gången hittade vi en ny variant från Dannon som heter Pure och som är en ren yoghurt utan femtielva tillsatser. Himla god och krämig! Det roliga är att de skryter med att den här nya sorten bara innehåller 7-9 ingredienser, och i min värld så lätt det som otroligt mycket ändå för ren yoghurt som sen är blandad med jordgubbspuré. Var tvungen att läsa lite på ett paket med yoghurt från Valio och det var faktiskt några ingredienser mer på den listan. Jaha, där ser man… Dock var Dannons yoghurt både fetare och framför allt sötare. Något som jag reagerar på är framför allt att yoghurten alltid är så otroligt söt så därför kör jag nästan uteslutande på naturell yoghurt med färska jordgubbar.

Bröd är ett annat kapitel, det är svårt att hitta gott grovs bröd om du inte hittar ett bageri eller en butik som möjligen bakar själva. Allt som oftast är det ganska vitt ändå och det smakar absolut ingenting. Om det ändå hade varit en surdegslimpa så hade jag kunnat köpa det, men icke. Så därför blir det bagels i två veckor och sen är suget efter grovt och mörkt bröd enormt när man väl kommer hem igen.

Fast jag ska villigt erkänna att jag njuter av min nyrostade bagel med Philadelphiaost och hallonmarmelad på, varenda morgon i två veckors tid. ;-)

Vad äter du på frukost när du har semester?

Kommentarer

Veronica skrev 2012-07-24 klockan 06:51

När vi är i USA brukar vi varva egen frukost med att gå till Ponderosa och äta deras stora frukostbuffé. Där finns allt man kan tänka sig. Bordet med de mest underbaraste frukterna och småtomaterna inte ha så lång kö. Bra för oss, hi! Flingor på ex-vis Publix är jättesvårt att hitta som inte dryper av socker. Därför blir det egenköpt bagels, creme cheese och kaffe/juice. Gott!

Lämna en kommentar
Reklam: