Amerikansk barnmat – pastabokstäver i tomatsås med frikadeller

Mycket kan man säga om USA men barnmat för lite äldre barn är de inga hejare på.

Vi var i Florida våren 2010 när min dotter var lite drygt ett år. Vi hade då en lägenhet och hade tillgång till eget kök, med andra ord så ville vi bunkra lite mat som vi kunde ge henne när vi åt hemma.

Det var lättare sagt än gjort! Att köpa färdig barnmat på burkar existerar inte för lite äldre barn. Här hemma i Sverige har vi ju barnmatsburkar anpassade för olika åldrar. En barnmatsburk anpassad för en 1-åring gällande smak, konsistens och storlek kunde inte jag finna i alla fall. Vi letade på alla möjliga ställen utan att lyckas.

Hittade till slut lite konservburkar med pastabokstäver i tomatsås med små frikadeller i. Innehållsförteckningen såg okej ut så vi slog till.

Resultatet ser ni på bilden, det ser så där ut må jag säga och dottern som vid den tiden åt i princip allt provsmakade någon en sked eller två. Sen var det tvärstopp.

Provsmakade givetvis själv och det var ingen hit. Det var riktigt äckligt faktiskt. Tomatsåsen vette tusan vad den smakade och pastan var givetvis helt överkokt och det fanns givetvis inget tuggmotstånd alls. Frikadellerna var rätt smaklösa även de.

Så resten av semestern struntade vi fullständigt i allt vad barnmat hette, hon levde på färsk frukt, bröd, grönsaker och smakade och åt av vår mat. En och annan skål med havregrynsgröt blev det också.

Jag vet inte om ni har bättre erfarenhet av barnmat i USA, men vi lyckades inte hitta något som var av tillräckligt god kvalité, inte ens när vi letade på Whole Foods!

Lämna en kommentar
Reklam: