Älska mat & vin-mässan 2013

matmässan

Äntligen har det varit matmässa i Malmö igen. Chrisse och jag strosade under lördagen runt bland allt från ål, parmesan och äpplen till lakrids och choklad. Jo, det fanns en hel del vin också, men vi ska i ärlighetens namn erkänna att vi inte spenderade så många minuter där. Lördag morgon är inte tillfället då jag är mest sugen på vin ;)

Men tillbaka till matdelen. Lika stor och välfylld mässa som vanligt med massor av spännande produkter och producenter. Några av dem kommer vi att titta närmare på framöver, men här följer en fotokavalkad från den härliga mässan.

matmässan

Massor av härliga råvaror. Brysselkål på stock är min favorit!

matmässan

Svamp. Inte utan att man blir sugen!

matmässan

Tomater finns verkligen i en otrolig mångfald.

matmässan

En av utställarna på plats var Boulangerie i Malmö som vi skrivit om tidigare.

matmässan

Hallontorpet var på plats och där fick man bland annat smaka på en underbar hallonmarmelad som vi bara inte kunde låta bli att köpa med oss hem.

matmässan

Hallontorpet drivs av Eva och hennes man som gärna berättade om hallon och sina smaskiga produkter.

matmässan

KullaGourmets parmesanost fotade vi även förra året men vi kunde inte låta bli att ta en närbild (och ett smakprov) även i år.

matmässan

Catharina som driver KullaGourmet berättade gärna om osten som görs på mjölk som (bland annat) kommer från hennes dotters kossor nere i Italien.

matmässan

I USA är det stort med så kallade food trucks som serverar allt möjligt men i Sverige (eller iallafall i Malmö/Lund) känns det som det endast har funnits pölsemannen och pastavagnen, inte direkt några kulinariska alternativ. Detta vill Nordic Street Food ändra på. På mässan serverades det bland annat hjortburgare. I November och december finns de i Malmö City för er som är nyfikna.

matmässan

Kiviks Musteri var naturligtvis på plats med en rad produkter. Bland annat med Årets skörd av rödnosmust som vi skrev om för några dagar sen.

matmässan

Deras monter var såklart dekorerad med färska äpplen.

matmässan

I en av gångarna fanns denna läckra monter av Patisserie David från Malmö. Dessutom luktade det underbart när vi kom dit strax efter det att mässan öppnat.

matmässan

Hos Scandinavian Silver Eel kunde man provsmaka Mildrökt Ålfile av odlad ål ifrån Helsingborg.

matmässan

Förpackad så man slipper alla ben är ett plus.

matmässan

Ekologisk äpplemust från Bornholms Mosteri som delade monter med…

matmässan

Simply Chocolate där man kunde provsmaka chokladöverdragna gojibär och mandlar.

matmässan

Ute på Österlen i Svinaberga nära Kivik hittar man restaurang Allé. Under mässan bjöd de på de godaste revbensspjäll vi smakat (även receptet bjöd de på så vi lär nog testa göra dessa själv framöver). Deras julbord verkar minst sagt lockande efter denna provsmakning av vad de kan åstakomma.

matmässan

Färska kryddor ser så härligt ut. Själv har vi alltid en eller två krukor stående i köksfönstret.

matmässan

Brödhög. Tank er en skiva sånt här som basen på en smaskig macka!

I övrigt tar vi med oss massor med tips på saker vi måste prova eller ställen vi måste besöka. Bland annat blev i påminda om att det numera finns en saluhall i höganäs som vi måste besöka vid tillfälle och tips om Smakvandring på romeleåsen som lät riktigt trevligt.

Kommentarer

Marie skrev 2013-10-28 klockan 15:56

Fantastiska bilder! Tänk att mat kan vara så vackert när det presenteras på ett fint sätt.

Berith skrev 2013-10-28 klockan 17:20

Håller med Marie om att det är så fina foto! Det måste ha varit en jättefin mässa.

Lämna en kommentar
Reklam: