Älska mat & vin-mässan 2013
Äntligen har det varit matmässa i Malmö igen. Chrisse och jag strosade under lördagen runt bland allt från ål, parmesan och äpplen till lakrids och choklad. Jo, det fanns en hel del vin också, men vi ska i ärlighetens namn erkänna att vi inte spenderade så många minuter där. Lördag morgon är inte tillfället då jag är mest sugen på vin ;)
Men tillbaka till matdelen. Lika stor och välfylld mässa som vanligt med massor av spännande produkter och producenter. Några av dem kommer vi att titta närmare på framöver, men här följer en fotokavalkad från den härliga mässan.
Massor av härliga råvaror. Brysselkål på stock är min favorit!
Svamp. Inte utan att man blir sugen!
Tomater finns verkligen i en otrolig mångfald.
En av utställarna på plats var Boulangerie i Malmö som vi skrivit om tidigare.
Hallontorpet var på plats och där fick man bland annat smaka på en underbar hallonmarmelad som vi bara inte kunde låta bli att köpa med oss hem.
Hallontorpet drivs av Eva och hennes man som gärna berättade om hallon och sina smaskiga produkter.
KullaGourmets parmesanost fotade vi även förra året men vi kunde inte låta bli att ta en närbild (och ett smakprov) även i år.
Catharina som driver KullaGourmet berättade gärna om osten som görs på mjölk som (bland annat) kommer från hennes dotters kossor nere i Italien.
I USA är det stort med så kallade food trucks som serverar allt möjligt men i Sverige (eller iallafall i Malmö/Lund) känns det som det endast har funnits pölsemannen och pastavagnen, inte direkt några kulinariska alternativ. Detta vill Nordic Street Food ändra på. På mässan serverades det bland annat hjortburgare. I November och december finns de i Malmö City för er som är nyfikna.
Kiviks Musteri var naturligtvis på plats med en rad produkter. Bland annat med Årets skörd av rödnosmust som vi skrev om för några dagar sen.
Deras monter var såklart dekorerad med färska äpplen.
I en av gångarna fanns denna läckra monter av Patisserie David från Malmö. Dessutom luktade det underbart när vi kom dit strax efter det att mässan öppnat.
Hos Scandinavian Silver Eel kunde man provsmaka Mildrökt Ålfile av odlad ål ifrån Helsingborg.
Förpackad så man slipper alla ben är ett plus.
Ekologisk äpplemust från Bornholms Mosteri som delade monter med…
… Simply Chocolate där man kunde provsmaka chokladöverdragna gojibär och mandlar.
Ute på Österlen i Svinaberga nära Kivik hittar man restaurang Allé. Under mässan bjöd de på de godaste revbensspjäll vi smakat (även receptet bjöd de på så vi lär nog testa göra dessa själv framöver). Deras julbord verkar minst sagt lockande efter denna provsmakning av vad de kan åstakomma.
Färska kryddor ser så härligt ut. Själv har vi alltid en eller två krukor stående i köksfönstret.
Brödhög. Tank er en skiva sånt här som basen på en smaskig macka!
I övrigt tar vi med oss massor med tips på saker vi måste prova eller ställen vi måste besöka. Bland annat blev i påminda om att det numera finns en saluhall i höganäs som vi måste besöka vid tillfälle och tips om Smakvandring på romeleåsen som lät riktigt trevligt.
Reklam:
Lämna en kommentar