Älgfärsfyllda pitabröd med grönsaker

För någon vecka sedan fick man sex pitabröd för 5 kr på ICA. Nu gällde det bara att använda upp dem på lämpligt sätt :) Resultatet blev en supergod älgfärsröra att fylla bröden med.

älgfärsfyllda pita

Älgfärsfyllda pitabröd med grönsaker
räcker till 6 pitabröd

300 g älgfärs (eller nötfärs)
rejäl klick smör
grillkrydda
lite purjolök
2,5 dl matlagningsgrädde
1 msk kalvfond
peppar

tillbehör:
pitabröd
grönsaker (ex. sallad, gurka, tomat, paprika)
lingonsylt (ja, jag vet, det låter konstigt, men älgfärsen är faktiskt väldigt god ihop med en klick lingongsylt)

älgfärs

Fräs älgfärsen i en rejäl klick smör och krydda med lite grillkrydda. Tillsätt lite finstrimlad purjolök. Fräs till färsen är genomstekt. Tillsätt grädde, fond och peppar. Låt puttra ett par minuter.

Servera i pitabröd med grönsaker.

älgfärsfyllda pita

Till detta drack vi ett smakrikt rödvin som föll oss båda i smaken. Dock ska jag erkänna att vi inte drack upp hela flaskan, utan det överblivna åkte dagen efter rakt ner i en gryta där den satte rejäl smak. Mångsidigt vin!

Tamarí AR Malbec (nr 6442)
Rött vin, Fruktigt & Smakrikt från Argentina
Årgång: 2011
Alkoholhalt: 15,0 %
Användning: Serveras vid cirka 18°C till rätter av lamm- eller nötkött.
Smak: Mycket fruktigt, smakrikt vin med fatkaraktär, inslag av blåbär, svarta vinbär, salvia, choklad och vanilj. Fairtrade.
Källa: systembolaget.se

Lämna en kommentar




Reklam: