Ädelostpasta med ruccola

En enkel och snabblagad vardagsrätt som passar perfekt när man har ost över från ostbrickan. Vi har gjort den här rätten flera gånger, ibland har det bara blivit ädelost, några gånger har det blivit blandat med brie och ena gången chevre. Lika gott alltihop och fortfarande snabblagat.

Ädelostpasta med ruccola
till 3 portioner

300 g pasta
olivolja
1/2 citron

1 kruka gräslök
1 påse ruccola
1 dl nötter (valnötter eller rostad mandel)
100-200 g ädelost (eller andra ostar)
salt & peppar

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

Hacka gräslöken. Grovhacka nötterna. Lägg ruccolan i kallt vatten medan du väntar på att pastan ska bli klar. Ruccolan blir krispigare och fräschare då.

När pastan är klar, blanda den med hackad gräslök, ruccola, ost, pressad saft från 1/2 citron och nötterna. Krydda med salt och peppar.

Kommentarer

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-06-10 klockan 21:23

Så gott det ser ut, idag kom varucheckarna, tack

Millan skrev 2011-06-12 klockan 12:24

Linda: Vad bra att checkarna hittade fram :) Än en gång, grattis till vinsten!

Lämna en kommentar




*